Beskyt møbler og tæpper

Når du skal male lofter, er en grundig afdækning af møbler og gulve vigtig. Det aller bedste er naturligvis, hvis du kan flytte alle møbler ud af et rum, inden du begynder at male loftet, men det er ikke altid muligt. Måske er lejligheden lille, så der ikke er plads i andre rum til møblerne, og måske er det bare for besværligt at skulle rykke det hele ud.

Plast eller karton

Tidligere brugte man tit bare en stak gamle aviser, når gulvet skulle dækkes af og beskyttes mod dryppende maling. Men det er ikke den bedste metode, for avisarkene kan forskubbe sig, og man risikerer at træde malingsklatter ned mellem dem, så gulvet alligevel bliver plettet.

I stedet vil vi anbefale, at du investerer i en rulle afdækningspapir, som er en kraftig form for papir, der kan rulles ud og tapes fast til gulvet, så gulv og tæppe beskyttes af store, hele baner af papir. Det er en sikker og god metode, der byder på den bedste beskyttelse af dit gulv.

Til at afdække møblerne vil vi foreslå, at du køber en rulle afdækningsplast. Det er en rulle med plastfilm i 1-2 meters bredde, og det fleksible plast kan svøbes om møblerne og tapes fast, sådan at det ikke pludselig forskubber sig.

Forebyggelse forenkler arbejdet

De fleste har måske nok prøvet at male, uden at der var dækket ordentligt af. Måske troede man, at man var en lidt bedre maler, end tilfældet var. Og resultatet har været møbler med malingplatter – en rigtig træls oplevelse.

Som ved så meget andet håndværk gælder det også ved malerarbejde, at forberedelsen er en meget vigtig del, og det gælder i sårdeleshed afdækningen. Når først du har ofret lidt tid og anstrengelser på at få afdækket gulv, tæpper og møbler grundigt, kan du kaste dig over malearbejdet, der så vil forløbe meget mere effektivt.

God fornøjelse!